Mat | Dryck
17 böcker
Visar 1 - 12 av 17 böcker
Mat och dryck – böcker om smak, tradition och kreativitet i köket
Kategorin Livsstil och fritid: mat och dryck samlar böcker som väcker matglädje, inspirerar till nya smaker och fördjupar kunskapen om matlagning, bakning, drycker och måltidskultur. Här hittar du kokböcker för alla nivåer och preferenser – från snabb vardagsmat till långkok, festmåltider och specialkost. Du hittar också litteratur om vin, öl, kaffe, te, alkoholfria drycker och hur du kombinerar mat och dryck med stil och medvetenhet. Böckerna riktar sig till både hemmakockar, matentusiaster och den nyfikna vardagskreatören.
Matlagning – från vardag till helg
Oavsett om du söker recept för en enkel middag eller vill fördjupa dig i ett specifikt kök, hittar du här böcker som guidar dig genom allt från grytor, soppor, sallader och husmanskost till veganska rätter, internationella kök och mat för högtider. Många titlar kombinerar recept med berättelser om råvaror, mattraditioner och personliga köksfilosofier.
Bakning och sötsaker – hantverk och njutning
Här finns böcker om allt från surdegsbröd och klassiska småkakor till avancerade tårtor och glutenfria alternativ. Recept varvas ofta med tekniktips, steg-för-steg-bilder och inspiration för att göra bakningen både rolig och lyckad – oavsett om du är nybörjare eller erfaren.
Dryck – kunskap, kultur och smakresor
Dryckeslitteraturen erbjuder guider till vinprovning, ölkultur, kaffets historia och mixologins konst. Här finns böcker om hur du brygger, smakar och serverar – med fokus på både smakupplevelse och kunskap. Du hittar även inspiration till alkoholfria drycker, smoothies, teblandningar och egen mustning.
Vad är mat- och dryckesböcker?
Vilken typ av mat behandlas?
Allt från vardagsmat till fest, vegetariskt, veganskt, traditionellt, internationellt och säsongsbetonat.
Vad innehåller dryckesböckerna?
Guider till vin, öl, kaffe, te, cocktails och alkoholfria drycker – med fokus på smak, servering och historia.
Vem passar dessa böcker för?
Matälskare, hobbykockar, dryckesentusiaster och alla som vill utveckla sin smak, sin teknik och sin matglädje.
Böcker om Svensk matlagning
![Wallin, Tony ; Nilsson, Pepe [foto] : Hela Sveriges husman](http://bokliv.se/cdn/shop/files/bok-wallin-tony-nilsson-pepe-foto-hela-sveriges-husman-boia50752.jpg?v=1764700275&width=1029)
Historisk kartläggning av husmanskost med 10.000 recept. Första upplagan, ICA bokförlag, förlagsband, mycket fint antikvariskt skick.

Kokbok med över 100 säsongsbetonade svenska recept. Utgiven av Penguin Books Ltd, förlagsband, i gott skick.

Svensk matkultur med 78 avancerade recept. Utgiven av Ordfront förlag, förlagsband, 283 sidor, inspirerande texter och vackra bilder.

Matkultur och liv på Skansen. Häftad utgåva från Agneta Magnusson Kultur, 288 sidor, på svenska.

Svensk gastronomi med fokus på hållbar utveckling. Utgiven av Måltidsakademiens Förlag, förlagsband, 223 sidor, spanska.

Kokbok med recept och kultur från Sverige. Utgiven av Kakao Förlag, halvklotband, 155 sidor, svenska.
Matlagning och kulturhistoria från Öland. Förlagsband, 112 sidor, utgiven av Isaberg förlag.

Matlagning och husmanskost. Illustrerat pappband i normalt antikvariskt skick. Utgiven av ICA AB, 224 sidor.

Illustrerad kokbok om mat och dryck. Utgiven av Nordiska museets förlag 2007. Hårdband i mycket fint antikvariskt skick.

Rikligt illustrerad kokbok om mat och dryck. Förlagsband med skyddsomslag. Fint antikvariskt skick. Atlantis, 1997. 155 s. 29x27 cm.

Måltidsakademiens förlag, 2016. Hårdband. Mycket fint antikvariskt skick med skyddsomslag. Rikt illustrerad, 269 sidor.

Rikligt illustrerad bok om finsk och svensk matlagning. Hårdband, fint antikvariskt skick, 95 sidor, utgiven av Studio Avec Audiovisual 2000.
