Mat | Dryck
65 böcker
Visar 1 - 12 av 65 böcker
Mat och dryck – böcker om smak, tradition och kreativitet i köket
Kategorin Livsstil och fritid: mat och dryck samlar böcker som väcker matglädje, inspirerar till nya smaker och fördjupar kunskapen om matlagning, bakning, drycker och måltidskultur. Här hittar du kokböcker för alla nivåer och preferenser – från snabb vardagsmat till långkok, festmåltider och specialkost. Du hittar också litteratur om vin, öl, kaffe, te, alkoholfria drycker och hur du kombinerar mat och dryck med stil och medvetenhet. Böckerna riktar sig till både hemmakockar, matentusiaster och den nyfikna vardagskreatören.
Matlagning – från vardag till helg
Oavsett om du söker recept för en enkel middag eller vill fördjupa dig i ett specifikt kök, hittar du här böcker som guidar dig genom allt från grytor, soppor, sallader och husmanskost till veganska rätter, internationella kök och mat för högtider. Många titlar kombinerar recept med berättelser om råvaror, mattraditioner och personliga köksfilosofier.
Bakning och sötsaker – hantverk och njutning
Här finns böcker om allt från surdegsbröd och klassiska småkakor till avancerade tårtor och glutenfria alternativ. Recept varvas ofta med tekniktips, steg-för-steg-bilder och inspiration för att göra bakningen både rolig och lyckad – oavsett om du är nybörjare eller erfaren.
Dryck – kunskap, kultur och smakresor
Dryckeslitteraturen erbjuder guider till vinprovning, ölkultur, kaffets historia och mixologins konst. Här finns böcker om hur du brygger, smakar och serverar – med fokus på både smakupplevelse och kunskap. Du hittar även inspiration till alkoholfria drycker, smoothies, teblandningar och egen mustning.
Vad är mat- och dryckesböcker?
Vilken typ av mat behandlas?
Allt från vardagsmat till fest, vegetariskt, veganskt, traditionellt, internationellt och säsongsbetonat.
Vad innehåller dryckesböckerna?
Guider till vin, öl, kaffe, te, cocktails och alkoholfria drycker – med fokus på smak, servering och historia.
Vem passar dessa böcker för?
Matälskare, hobbykockar, dryckesentusiaster och alla som vill utveckla sin smak, sin teknik och sin matglädje.
Böcker om Antikvariat bothnia
![Wallin, Tony ; Nilsson, Pepe [foto] : Hela Sveriges husman](http://bokliv.se/cdn/shop/files/bok-wallin-tony-nilsson-pepe-foto-hela-sveriges-husman-boia50752.jpg?v=1764700275&width=1029)
Historisk kartläggning av husmanskost med 10.000 recept. Första upplagan, ICA bokförlag, förlagsband, mycket fint antikvariskt skick.

Handbok för kök och trädgård. Förlagsband, P. A. Norstedt & Söners förlag, Jugoslavien 1982. Fint antikvariskt skick, färgillustrerad.

Fotoillustrerad bok om svampar och gastronomi. Utgiven av LTs förlag 1994. Förlagsband i mycket fint antikvariskt skick. 108 sidor.

Illustrerad kokbok om skandinavisk matlagning. Förlagets pappband med skyddsomslag. Utgiven av Galahad Books 1971. Fint antikvariskt skick.

Traditionella recept från 24 nationer. Förlag: Wezäta, 1958. Dekorerat röda linneband med skyddsomslag. Normalt antikvariskt skick.

Rikligt illustrerad bok om örter och kryddväxter. Limhäftad utgåva från Bonniers 1976, normalt antikvariskt skick. 144 sidor.

Gastronomi och botanik. Första upplagan, Norstedts 1975. Limhäftad, mycket fint antikvariskt skick. Teckningar av Kristian Holmqvist.

Matlagning och gastronomi. Rabén & Sjögren, 1964. Rikt fotoillustrerad, förlagsband med skyddsomslag, fint antikvariskt skick.

Kokbok med 324 recept. Första upplagan från P. A. Norstedt & Söners Förlag, 1925. Hårdband, normalt antikvariskt skick.


Reklamtryck från Umeå, hösten 1993. Häftad, fint antikvariskt skick. 12 opaginerade sidor, tryckt i rött och svart.


Handarbete och sömnad. 3:e upplagan från LTK, Kristianstad 1958. Klammerhäftad, fint antikvariskt skick med 69 bilder.

Häftad bok i mycket fint antikvariskt skick. Första upplagan, rikt illustrerad med fotografier och teckningar. Ämnen: Handarbete, Needlework.
