Återbruk
av böcker

Genom världshistorien, inte minst i vår närtid, har träd huggits ned, papper tillverkats, böcker tryckts och bundits in. Låt oss ta vara på dem!

Vi ser till att dina böcker får läsas minst en gång till

Sälj dina böcker till oss, så ser vi till att dina böcker får nytt liv. Vi är miljönär-märkta och en del i det arbetet är att vi jobbar för att böcker ska återbrukas och återanvändas så länge det är möjligt. När böckernas livstid verkligen är slut, återvinner vi dem omsorgsfullt.

Vanliga frågor

Vi är intresserade av alla genrer och kategorier, men vi tar inte emot följande:

1. Trasiga böcker
2. Fukt- eller luktskadade böcker
3. Bokklubbsböcker som tryckts i stora mängder
4. Moderna pocketböcker
5. Verk av encyklopedisk karaktär, exempelvis uppslagsverk.

Det är omöjligt att säga generellt. En bok kan vara värd 0 kronor och en annan tusentals kronor. När vi tagit emot böckerna går vi igenom dem och utifrån efterfrågan och utbud ger vi ett bud på de samlade böckerna. De böcker som inte har något värde återvinner vi omsorgsfullt, så det kan bli nytt papper och ny papp. 

Ta foton på bokryggarna när de exempelvis står i en hylla och skicka till oss på [email protected] och beskriv det allmänna skicket på böckerna så gott du kan, så går vi igenom bilderna och ger dig ett preliminärt besked med ett minimumbud. 

Efter att du kontaktat oss med bilder eller information ([email protected]), så sänder vi dig fraktetiketter och du lämnar in böckerna hos din närmaste DHL-terminal. När böckerna kommit till oss går vi igenom dem ordentligt och lämnar besked om vad vi kan betala för samlingen, som lägst betalar vi vårt avtalade minimibud. Vi drar av för fraktkostnaden (99 kr/kolli, 20 kg) och betalar ut pengarna till dig. 

Har du möjlighet att komma förbi med böckerna till Skiftesvägen 6 i Umeå är du välkommen att göra så. Men kontakta oss gärna i förväg med bilder etc. Vi har öppet 11-16 alla vardagar.

Kontakta oss

Har du böcker att sälja till oss? Fyll i nedanstående formulär, så hör vi av oss. Ange gärna ungefärlig mängd och om du har möjlighet att komma med dem till oss på Skiftesvägen 6 i Umeå eller om du behöver skicka dem.

Böckerna för ditt intresse

Vi är en bokhandel och ett antikvariat som säljer böcker, både nya och antikvariska och begagnade inom diverse specialkategorier, exempelvis böcker om husdjur, böcker om träning, fitness och hälsa, böcker om odling och trädgård, böcker om militaria och militärväsen och mycket mer. Fler av våra böcker hittar du också på antikvariatets egen sajt. Läs mer på hstrom.se